Hukuk Fakültesinde Yeni Yandal Programları: Kamu Bürokrasisi ve Yönetim Bilimi ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Hukuk Fakültesi Öğrencileri İçin "Kamu Bürokrasisi ve Yönetim Bilimi Modülü Yan Dal Programı" ile "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yan Dal Programı" Açıldı
Hukuk Fakültesi tarafından yeni bir adım atılarak öğrencilere çok yönlü bir eğitim imkânı sunmak amacıyla "Kamu Bürokrasisi ve Yönetim Bilimi Modülü Yan Dal Programı" ile "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yan Dal Programı" açıldı. Yan Dal Programları'na başvurular 16-26 Temmuz 2024 tarihleri arasındadır.
Bu programlar, hukuk öğrencilerinin akademik ve mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlayarak onları hem yerel hem de uluslararası alanda başarılı hukukçular olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.
Kamu Bürokrasisi ve Yönetim Bilimi Modülü Yan Dal Programı
Kamu Bürokrasisi ve Yönetim Bilimi Modülü Yan dal Programı; Yönetim Bilimi, Kamu Yönetimi, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Çevre Siyaset ve Toplum, Çağdaş Siyasal Akımlar, Kamu Personel Yönetimi, Türk İdare Tarihi ve Kamu Politikası derslerini içermektedir. Bu dersler sayesinde öğrenciler:
- Kamu bürokrasisinin işleyişini ve yönetim bilimini derinlemesine anlayacak,
- İdare hukuku ve idari yargılama süreçleri konusunda bilgi sahibi olacak,
- Çağdaş siyasal akımları ve kamu politikalarını analiz edebilecek,
- Kamu personel yönetimi ve Türk idare tarihine hakim olarak kamu yönetiminde etkin bir rol oynayabileceklerdir.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yan Dal Programı
Eğitim dili İngilizce olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yan Dal Programı kapsamında Siyaset bilimi, Kamu yönetimi, Yerel Yönetimler, Kent Politikası, Çevre, Siyaset ve Toplum, Karşılaştırmalı Siyaset derslerini alacaklar. Bu dersler, hukuk fakültesi öğrencilerinin:
- Hukuk ve siyaset ilişkisini daha iyi kavramalarını,
- Diplomatlık, kaymakamlık ve yüksek düzeyde memurluk gibi kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak beceriler kazandıracak.
"Kamu Bürokrasisi ve Yönetim Bilimi Modülü" Yan Dal Programı ile "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" Yan Dal Programı sayesinde öğrencilerin Kaymakamlık, Bakanlıkların çeşitli yönetim kademeleri ile Teftiş Kurulları, Sayıştay, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bunların teftiş kurulları, Devlet Planlama Teşkilatı ve yerel yönetimlere bağlı çeşitli birimlerde istihdam edilmelerinin sağlanması hedefleniyor.
Başvuru ve Değerlendirme Koşulları
- Öğrenci ilan edilen yandal programına, anadal lisans programının en erken 3. ve en geç 6. yarıyılın başında başvurabilir ve en fazla 2 tercih yapabilir.
- Yandal programına başvuran öğrencinin, başvurduğu yarıyıla kadar lisans programında aldığı tüm kredili derslerini başarıyla tamamlamış ve anadal programındaki genel not ortalamasının en az 2.50 olması gerekir.
- Değerlendirme, genel not ortalaması dikkate alınarak büyükten küçüğe doğru tercih sırasına bağlı olarak kontenjan sayısına göre yapılır. Genel not ortalamasının eşit olması durumunda tercih sırası ve ÖSYS taban puanı yüksek olana öncelik verilir. İlgili bölüm tarafından başvurusu uygun görülen öğrencinin kabul işlemi başvurulan bölümün bağlı olduğu Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile tamamlanır.
- Bir öğrenci lisans öğrenimi sırasında aynı anda birden fazla yandal programına kayıt yaptıramaz. Yandal programına kayıt yaptıran öğrenci aynı anda çift anadal programına da kayıt yaptırabilir.
Başvuru ve değerlendirme koşullarıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.